Potrebujeme:

  • 120g na jemno nastrúhaného parmezánu
  • 120g kokosovej múky, alebo mandlovej
  • 1kg morčacie prsia alebo 4 ks kuracie prsia nakrájané na rezne alebo prúžky
  • 2 vajcia
  • soľ, čierne korenie
  • 2 PL kokosový olej na smaženie
  • 2 PL maslo na smaženie

Potrebujeme: na kašu

  • karfiol
  • 4 väčšie mrkvy
  • Maslo
  • Soľ a korenie (ja dávam provensálske)

Parmezán pomiešame v miske s múkou, soľou a čiernym korením. V druhej miske si rozšlaháme vajcia. Mäso klasicky obalíme najsķôr vo vajci a potom v parmezánovej zmesi. Rozohrejeme si kokosový olej s maslom ma panvici a vysmažíme do zlata.

Medzitým si dáme variť do hrnca vodu. Keď voda začne vrieť pridáme soľ a až následne očistenú a na kolečká pokrájanú mrkvu a na ružičky nachystaný karfiol. Varíme cca 15 minút, aby sa mrkva dala pomixovať. Ku koncu varenia pridáme korenie a ešte pár minút necháme povariť. Zlejeme vodu, vložíme maslo, môžeme ešte trošku pobylinkovať a pomixujeme. Všetko ešte teplé dáme na tanierik.

Podávame s čím máme radi. Dobrú chuť.

CHCETE DOSAHOVAŤ DOBRÉ VÝSLEDKY?

Ochrana osobných údajov - informácie

E-book

Zanechajte svoj mail a stiahnite E-book s užitočnými radami. Mail budem využívať, aby som vás informovala o novinkách a aktualitách.