Potrebujeme:
- 120g na jemno nastrúhaného parmezánu
- 120g kokosovej múky, alebo mandlovej
- 1kg morčacie prsia alebo 4 ks kuracie prsia nakrájané na rezne alebo prúžky
- 2 vajcia
- soľ, čierne korenie
- 2 PL kokosový olej na smaženie
- 2 PL maslo na smaženie
Potrebujeme: na kašu
- karfiol
- 4 väčšie mrkvy
- Maslo
- Soľ a korenie (ja dávam provensálske)
Parmezán pomiešame v miske s múkou, soľou a čiernym korením. V druhej miske si rozšlaháme vajcia. Mäso klasicky obalíme najsķôr vo vajci a potom v parmezánovej zmesi. Rozohrejeme si kokosový olej s maslom ma panvici a vysmažíme do zlata.
Medzitým si dáme variť do hrnca vodu. Keď voda začne vrieť pridáme soľ a až následne očistenú a na kolečká pokrájanú mrkvu a na ružičky nachystaný karfiol. Varíme cca 15 minút, aby sa mrkva dala pomixovať. Ku koncu varenia pridáme korenie a ešte pár minút necháme povariť. Zlejeme vodu, vložíme maslo, môžeme ešte trošku pobylinkovať a pomixujeme. Všetko ešte teplé dáme na tanierik.
Podávame s čím máme radi. Dobrú chuť.