Potrebujeme: na mäso
- 500g mleté bio hovädzie mäso
- 200g čedar
- 2 vajcia
- majoránku, tymián, bazalka
- soľ a čierne korenie
Potrebujeme: na kašu
- karfiol
- 4 väčšie mrkvy
- Maslo
- Soľ a korenie (ja dávam provensálske)
Nastúhame čedar. Všetky suroviny na mäsko si zmiešame v miske a vytvarujeme ako fašírky. Dáme na plech na pečenie a pečieme na 175 stupňov cca 30-35 minút.
Medzitým si dáme variť do hrnca vodu. Keď voda začne vrieť pridáme soľ a až následne očistenú a na kolečká pokrájanú mrkvu a na ružičky nachystaný karfiol. Varíme cca 15 minút, aby sa mrkva dala pomixovať. Ku koncu varenia pridáme korenie a ešte pár minút necháme povariť. Zlejeme vodu, vložíme maslo, môžeme ešte trošku pobylinkovať a pomixujeme. Všetko ešte teplé dáme na tanierik. Dobrú chuť prajem.