Potrebujeme:
- 1 ks cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 ks veľká cvikla
- 5 ks mrkva
- 1 ks smotana na šlahanie môže byť aj kokosová či iná rastlinná
- olivový olej
- čierne korenie, muškátový oriešok
- soľ
- vodu
Na oleji jemnej orestujeme cibuľu a cesnak. Pridáme na drobno nakrájanú cviklu a mrkvu a restujeme. Po orestovaní zalejeme vodou a necháme dusiť do mäkka. Množstvo vody závisí od veľkosti hrnca a zeleniny. Voda by mala siahať kúsok nad zeleninu. Ochutíme so soľou, čiernym korenín, môžete pridať aj iné bylinky. Po zmäknutí, odstavíme, rozmixujeme a pridáme smotanu na šľahanie. Na chvíľa vrátime na oheň, necháme spojiť a prevrieť a vypneme. Po vypnutí ešte pridáme muškátový oriešok. Dobrú chuť