Potrebujeme:

  • 1 ks cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 ks veľká cvikla
  • 5 ks mrkva
  • 1 ks smotana na šlahanie môže byť aj kokosová či iná rastlinná
  • olivový olej
  • čierne korenie, muškátový oriešok
  • soľ
  • vodu

Na oleji jemnej orestujeme cibuľu a cesnak. Pridáme na drobno nakrájanú cviklu a mrkvu a restujeme. Po orestovaní zalejeme vodou a necháme dusiť do mäkka. Množstvo vody závisí od veľkosti hrnca a zeleniny. Voda by mala siahať kúsok nad zeleninu. Ochutíme so soľou, čiernym korenín, môžete pridať aj iné bylinky. Po zmäknutí, odstavíme, rozmixujeme a pridáme smotanu na šľahanie. Na chvíľa vrátime na oheň, necháme spojiť a prevrieť a vypneme. Po vypnutí ešte pridáme muškátový oriešok. Dobrú chuť

CHCETE DOSAHOVAŤ DOBRÉ VÝSLEDKY?

Ochrana osobných údajov - informácie

E-book

Zanechajte svoj mail a stiahnite E-book s užitočnými radami. Mail budem využívať, aby som vás informovala o novinkách a aktualitách.