Toto je obľúbená polievka mojej maminy. Robila som ju prvýkrát podľa seba a nie podľa jej receptu a samozrejme som ju zavolala k obedu. Väčšinou som neni v strese, keď u nás obeduje, ale toto bola výzva, pretože mamina je náročný klient na fazuľovú polievku 🙂
Mamina polievku neskutočne vychválila a konštatovala, že už varím fazuľovú len ja. Čo má teší, pretože čo môže byt pre mňa viac.
Potrebujeme:
- 400 g fazule
- 200 g údeného rebra
- 1 klobásu
- 100 g slaniny
- 2 mrkvy
- 1 petržlen
- 1 cibuľu
- 1/5 zeleru
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 bobkové listy
- 2 čl. čierneho mletého korenia
- 3 čl. údenej papriky
- 2 čl. drvenej majoránky
- čerstvú petržlenovú vňať
Fazuľu nechajte cez noc vo vode. Ráno fazuľu prepláchneme a dáme väčšieho hrnca aj s údeným rebrom, klobásou a slaninou. Cibuľu so šupkou prepláchneme a pridáme do hrnca v celku. Prihodíme do hrnca bobkové listy a zalejeme studenou vodou. Varíme 45 minút.
Tento čas využijeme na prípravu zeleniny. Zeleninu očistíme , umyjeme a nakrájame. Po 45 minútach varenia je čas na pridanie zeleniny. Ak treba, podlejte vodou. Polievku si teraz dochuťte podľa vlastnej chuti. Varíme ďalších 20 minút. Následne vyberte údené mäso, klobásu, slaninu a cibuľu a môžete podávať. Dobrú chuť prajem.